Tervetuloa Autoilijan maailma -blogiin. Uusia kirjoituksia tulee aiheiden ilmestymisestä riippuen vaihtelevalla tahdilla. Tulethan pian uudestaan katsomaan onko mitään uutta luettavaa tai tilaa ilmoitus sähköpostiisi oikean palstan yläreunasta.


tiistai 9. marraskuuta 2010

The Rock - Alcatrazin vankilasaari


San Franciscossa kävimme tutustumassa Alcatrazin vankilasaareen. Saari on 15 minuutin venematkan päässä satamasta ja sinne menee lauttoja puolen tunnin välein. Lautta maksaa 26-32 dollaria ja hintaan sisältyy saarelle pääsy sekä audio-kierros läpi vankilarakennuksen.
 


Jo saaren lähestyminen antaa käsitystä siitä miltä saarella on tuntunut, sekä työntekijöiden että vankien näkökulmasta. Työntekijöille saari oli kuin pieni kylä, kauppoineen ja kouluineen, lyhyen matkan päässä mantereesta. Vangeille saari oli paikka joka oli niin lähellä San Franciscoa että juhlapäivinä ihmisten äänet kantoivat saarelle mutta kuitenkin täydellisen eristetty muusta maailmasta.



Audio-kierrokselle saatiin pienet audiolaitteet sekä kuulokkeet ja nauha kertoi kohta kohdalta miten vankilassa edetään. Nauhalla vankilan oloista ja tapahtumista kertoivat vankilan vanhat työntekijät sekä muutamat Alcatrazissa aikaansa viettäneet vangit. Kierros oli upea kertomus 29 vuoden ajalta jolloin vankila oli toiminnassa. Muutamassa kohdassa tarina taustaäänineen oli niin vahva että karvat nousivat pystyyn sitä kuunnellessa.



Osaan selleistä pääsi sisälle ja esimerkiksi eristyssellissä pystyi kuvittelemaan miltä tuntuisi olla lukittuna pimeään huoneeseen kuukausiksi kerrallaan. Myös tarinat pakoyrityksistä olivat kiinnostavia ja erittäin todentuntuisia.



Paikka on ehdottomasti käymisen arvoinen, eli jos olet käymässä San Franciscon suunnalta niin kannattaa sijoittaa tuo pääsylipun hinta ja pikkaisen aikaa jonotteluun.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti