Tervetuloa Autoilijan maailma -blogiin. Uusia kirjoituksia tulee aiheiden ilmestymisestä riippuen vaihtelevalla tahdilla. Tulethan pian uudestaan katsomaan onko mitään uutta luettavaa tai tilaa ilmoitus sähköpostiisi oikean palstan yläreunasta.


perjantai 21. tammikuuta 2011

Upea Ferrari Four julkaistu!


Kuten aiemmin kerroin, olen "Porsche-mies", eli urheilu- ja superautorintamalla suosikkini ovat aina tulleet Saksasta. Nyt puolen vuoden sisällä tilanne on alkanut muuttua dramaattisesti sillä Ferrari on ryhtynyt työntämään upeita autoja tehtaalta ulos. Viime syksynä esitelty 458 Italia istui jo omaan silmään mukavasti ja tänään julkaistu Ferrari Four on sanalla sanoen upean näköinen!


Ferrari Four jatkaa 612 Scagliettin tilalla nelipaikkaisen etumoottorisen Ferrarin linjaa, mutta Four tarjoilee jotain Ferrarille tähän asti ennennäkemätöntä, nimittäin nelivetotekniikan. Neliveto on yhdistetty seitsemänvaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston kautta 6,3 litraiseen 660 hevosvoimaiseen V12 moottoriin. Tällä paketilla Ferrari Four ampaisee 0-100km/h 3,7 sekuntiin sekä yli 330kmh huippunopeuteen. "Pikkufarmarin" takaluukku on tilavuudeltaan 450 litraa ja takapenkit kaadettuna se kasvaa 800 litraan. Onkohan muuten nelivetoisuuden lisäksi ensimmäinen Ferrari kaatuvilla takapenkeillä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti