Tervetuloa Autoilijan maailma -blogiin. Uusia kirjoituksia tulee aiheiden ilmestymisestä riippuen vaihtelevalla tahdilla. Tulethan pian uudestaan katsomaan onko mitään uutta luettavaa tai tilaa ilmoitus sähköpostiisi oikean palstan yläreunasta.


tiistai 11. tammikuuta 2011

Detroitin autonäyttelyn parhaita paloja.


Detroitin autonäyttely aukesi eilen ja tässä muutamia poimintoja näyttelyn tarjonnasta.


Mini Paceman konsepti vahvistettiin olevan pohjana seuraavalle Minin tuotantomallille. Kyseessä on pieni crossover-coupe joka nostaa Minin mallimäärän jo seitsemään tänä vuonna julkaistavan Coupen ja ensivuonna julkaistavan Roadsterin jälkeen.



Kia KV7 konsepti esittelee Kian näkemystä tulevaisuuden tila-autoista. Konseptin avulla Kia haluaa painottaa että tila-auto voi olla myös tyylikäs ja mukava kulkuneuvo, ei pelkästään ihmisten ja tavaroiden kuljettamiseen tarkoitettu hyödyke. Takaovena on matkustajan puolella lokinsiipiovi joka mahdollistaa suuren oviaukon lisäksi siistit sisälinjat sen jatkuessa suoraan b-pilarittomasta etuovesta. Auton liikuttamispuolesta vastaa 285 hevosvoimainen turbomoottori.



Hyundai Curb konseptin tarkoituksena on saattaa Hyundai pienten crossovereiden markkinaan haastaen esim Nissan Juken. Hyundai itse nimittää autoa UAV lyhenteellä joka tulee sanoista Urban Activity Vehicle.


Toyotan Prius C konsepti on varsin pätevän näköinen näkemys tulevasta "pikku-Priuksesta". Tietoja autosta ei juurikaan anneta, mutta Prius C:n kerrotaan olevan yksi vähiten kuluttavista hybrideistä koko markkinassa.


Porsche 918 RSR konsepti on tulevan 918 katumallin kilpaversio joka toimii katumallia vastaavasti hybriditekniikalla. Autossa on 563 hevosvoimaisen bensiinimoottorin lisäksi kaksi yhteisteholtaan 204 hevosvoimaista sähkömoottoria.



Ford Vertrek on konsepti jonka pohjalta tulee Ford Kugan jatkaja. Melkolailla Kugasta tuttuja linjoja on päivitetty lähinnä keulan ja perän osalta. Moottorina toimii 1.6 litrainen EcoBoost moottori start stop toiminteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti