Tervetuloa Autoilijan maailma -blogiin. Uusia kirjoituksia tulee aiheiden ilmestymisestä riippuen vaihtelevalla tahdilla. Tulethan pian uudestaan katsomaan onko mitään uutta luettavaa tai tilaa ilmoitus sähköpostiisi oikean palstan yläreunasta.


perjantai 14. tammikuuta 2011

Talvikelin ajoharjoittelua jääradoilla

Omaa ajoharjoittelua vuodelta 2007. (kuva Henry Enroos)
Talviajon harjoittelu on paitsi hauskaa, myös erittäin hyödyllistä puuhaa jolla voi parhaimmillaan välttää vakavan kolarin yleisessä liikenteessä. Jokaisen autonkuljettajan olisi hyvä joskus käydä kokeilemassa autonsa sekä itsensä rajoja turvallisissa ja suljetuissa olosuhteissa ja samalla myös oppia miten tulee toimia kun ne rajat syystä tai toisesta ylittyvät.

Lainsäädäntö on ikävä kyllä tehnyt tästä hieman haastavempaa sillä asutuskeskuksien lähellä on nykyään todella heikosti jääratoja joilla harjoittelemaan pääsee. Radalle.comin jääratakiertue tarjoaa harjoittelumahdollisuuksia eri paikkakunnilla ja suosittelen lämpimästi jokaiselle ottamaan hyöty näistä tai jostain muista jääratapäivistä mitä läheltäsi löydät.

Jos joku tietää hyviä harjoituspaikkoja suurempien kaupunkien lähellä niin laittakaahan kommentteja ja päivitän listaa tähän alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti