Tervetuloa Autoilijan maailma -blogiin. Uusia kirjoituksia tulee aiheiden ilmestymisestä riippuen vaihtelevalla tahdilla. Tulethan pian uudestaan katsomaan onko mitään uutta luettavaa tai tilaa ilmoitus sähköpostiisi oikean palstan yläreunasta.


perjantai 7. tammikuuta 2011

Opel Astra ST koeajo


Uusi Opel Astra mallisto esiteltiin viime vuonna ja aivan vuoden lopulla mallisto laajeni uudella farmarimallisella ST:lla (Sports Tourer). Valitsin koeajettavaksi 1.6 litraisella turbomoottorilla varustetun automaattivaihteisen yksilön. Sport-varustepaketilla auto on varsin mukavasti varusteltu ja hintaa tulee tälle yhdistelmälle noin 29.000 euroa.


Kun uudesta Astra ST:stä alkoi tulla mainoskuvia näytille kiinnitin heti huomiota sen ulkonäköön. Suuremmasta Opel Insigniasta lainattujen muotojen ansiosta Astra ST on linjakkaan näköinen ja ainakaan omaan silmään yhtä hyvin istuvaa farmaria ei muiden merkkien nykymallistosta löydy.


Ajoltaan Astra ST on mukavan tuntuinen. Ohjaus on sopivan tunnokas ja tehoa riittää reilusti varsinkin liukkaan tien ja kitkarenkaiden muodostaman yhdistelmän tarpeisiin. Luistonesto toimii Astrassa erittäin mallikkaasti ja edes täysikaasukiihdytyksessä ei tunnu mitään nykimistä vaan luistonesto tekee työnsä huomaamattomasti. Ainoa ajamiseen liittyvä miinus tulee automaattivaihteiston pienimuotoisesta "kuminauhamaisuudesta". Veto päällä tuntuu että vaihteisto voisi reagoida nopeamminkin.


Sisusta on laadukas ja miellyttävän näköinen. Radion punainen väri saattaa käydä hieman rasittavaksi pitemmän päälle, mutta lisävarusteena saatava kosketusnäytöllinen navi vie tuon ongelman. Sport-varustelun mukana etupenkeissä on napakka sivuttaistuki ja sopivan ajoasennonkin löytää helposti. Kun kuljettajalla on pituutta 185cm ja hyvä ajoasento niin takapenkille ei jalkatilaa juuri jää. Neljän hengen pohjoisen reissulle autolla ei siis varmastikaan lähetä vaikka takaluukun tilavuus sen mahdollistaisi.




Koeajetun auton tiedot:

Moottorin tilavuus 
1598 cm3 / 1.6 l
Moottorin teho 
132 kW / 180 hv / 230 nm
Sylintereitä 
4
Vaihteistotyyppi
Automaatti 6v
Vetotapa 
Etuveto
Huippunopeus 
210 km/h
Kiihtyvyys (0-100) 
9,5 s
CO-päästöt 
174 g/km
Polttoainetyyppi 
Bensiini
Polttoainesäiliö 
56 l
EU-kulutus (kaupunki) 
10,1 l/100 km
EU-kulutus (maantie) 
5,8 l/100 km
EU-kulutus (yhdistetty) 
7,4 l/100 km
Renkaat 
225 / 50 / V


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti