Tervetuloa Autoilijan maailma -blogiin. Uusia kirjoituksia tulee aiheiden ilmestymisestä riippuen vaihtelevalla tahdilla. Tulethan pian uudestaan katsomaan onko mitään uutta luettavaa tai tilaa ilmoitus sähköpostiisi oikean palstan yläreunasta.


torstai 21. lokakuuta 2010

Uusi Volkswagen Golf R koeajoon

Tulevalle maanantaille tarjoutui mukava koeajo kun VW-myyjä tarjosi kaverille uutta Golf R mallia testattavaksi. Vaikka VW:t eivät aivan niin lähellä omaa sydäntä ole yleensä olleet (tosin käytössäni puoli vuotta ollut vm 2008 Scirocco oli kyllä erittäin miellyttävä laite), niin tämä R malli kuuluu kyllä ehdottomasti testattavien listoille.

Golf R jatkaa Golfin huippumallien sarjaa tullen edellisen Golf R32:sen tilalle. Suurimpana teknisenä muutoksena tuo vapaastihengittävän 3,2 litraisen V6 moottorin vaihtuminen turboahdettuun nelisylinteriseen moottoriin. 270 hevosvoiman tehollaan uusi ärrä on myös Golf malliston kaikkien aikojen tehokkain ja nelivetoisen voimansiirron sekä uuden mallin yli 50kg keventyneen painon johdosta myös nopein (0-100km/h 5,7sek).

Yksi asia mitä itse uskon jääväni kaipaamaan vanhasta on R32 mallin upeat äänet. Golf R32 kun on mielestäni kenties vakiokuntoisena parhaalta kuulostava "kansanauto".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti