Tervetuloa Autoilijan maailma -blogiin. Uusia kirjoituksia tulee aiheiden ilmestymisestä riippuen vaihtelevalla tahdilla. Tulethan pian uudestaan katsomaan onko mitään uutta luettavaa tai tilaa ilmoitus sähköpostiisi oikean palstan yläreunasta.


perjantai 15. lokakuuta 2010

Autoilijan maailmasta

Blogin avaus..

Olen 29 vuotias mies pääkaupunkiseudulta ja olen harrastellut autojen parissa enemmän tai vähemmän koko aikuisikäni. Ostin ensimmäisen autoni hieman ennen ajokortin saamista ja siitä eteenpäin pihassa on aina ollut joku oma tai työsuhdekulkine jolla on liikuttu paikasta toiseen. Osa on ollut enemmänkin perille pääsyä varten kun taas osa puhtaasti sitä itse matkaa varten.

Autoja on ollut 1.3 litraisesta Toyota Yariksesta aina useampi sataa hevosvoimaisiin sportteihin saakka ja kaikkea tuolta väliltä. Nuorempana sitä jaksoi ajella harrasteautoilla läpi vuoden, mutta iän myötä ajattelumaailma on muuttunut enemmän käyttöauto/harrasteauto linjalle jossa molempia käyttötarkoituksia varten löytyy eri laitteet.

Omaan autokilpailutaustaa kuljettajana parilta vuodelta ja toimihenkilönä neljältä vuodelta. Laji jonka parissa olen toiminut on nimeltään drifting (tullaan tutustumaan paremmin tulevissa posteissa) ja tahdon ainakin uskoa että olen päässyt jättämään oman jälkeni lajin harrastukseen suomessa ja lähimaissa omalla toiminnallani. Tällä hetkellä toimin jäsenenä AKK:n drifting-lajiryhmässä sekä puheenjohtajana FIA NEZ drifting-lajiryhmässä.

Olen kirjoittanut muutamia artikkeleita suomalaisiin harrasteautoilusta kertoviin lehtiin sekä tuottanut sisältöä myös muihin painettuihin sekä Internetissä julkaistuihin teoksiin.

Ajatus blogin aloittamisesta on hautunut jo pidempään, mutta näköjään vaati rauhallisen perjantai-iltapäivän kotona viikonlopun reissuun valmistautuessa jotta vihdoin pääsin ajatuksesta toteutukseen.

Ideana Autoilijan maailma blogissa on käsitellä autoihin ja itse autoiluun liittyviä asioita ja ilmiötä. Tulen kirjoittamaan koeajoraportteja uusista autoista sekä myös kiinnostavista käytetyistä autoista aina autoklassikoista kilpa-autoihin. Tulen poimimaan myös maailman autouutisista parhaita paloja sekä kertomaan sekä kotimaisista että ulkomaisista autotapahtumista joissa vierailen.

Toivotan Sinut tervetulleeksi seuraamaan minun Autoilijan maailmaani.

Parhain terveisin,
Jore Tikkanen

Italian matkalta, bloggaaja ja Fiat 500

1 kommentti: