Tervetuloa Autoilijan maailma -blogiin. Uusia kirjoituksia tulee aiheiden ilmestymisestä riippuen vaihtelevalla tahdilla. Tulethan pian uudestaan katsomaan onko mitään uutta luettavaa tai tilaa ilmoitus sähköpostiisi oikean palstan yläreunasta.


maanantai 25. lokakuuta 2010

EcoRun - erilaista autokilpailua

Latvian FIA NEZ kokouksessa tapasin muiden maiden autourheiluihmisten ohella myös uusia tuttavuuksia suomesta eri lajien parista. Yksi mukava tuttavuus oli Jaakko Riikonen joka toimii aktiivisesti taloudellisuusajon ja AL-sportin EcoRunin parissa. Viikonlopun mittaan juteltiin eri lajeista ja pääsin kuulemaan myös mikä taloudellisuusajossa on tarkoituksena ja mistä siellä kilpaillaan. Kilpailu kuulosti aika mielenkiintoiselta kaikkine alku- ja lopputankkauksineen, punnituksineen sekä pysäytyksineen.

Kiinnostuin sen verran että tutkin EcoRun sivut sekä Autoliiton EcoRun sivut selvittääkseni missä kilpailuja oli tänä vuonna ja mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Ensi vuodesta ei vielä ole kilpailuja julkaistu, mutta ajatus heräsi että voisi ensi vuonna käydä yhden kilpailun kokeilemassa, kunhan vaan jostain löytyy sen verran bensa- (tai diesel) pihi auto että voi jotain tuloksiakin saada aikaan.

Tesla Roadster EcoRun kilpailussa. Kuva autoliiton sivuilta.

1 kommentti:

  1. Onhan tää "vanha" juttu. Aikanaan yks tuttu mekaanikko tehnyt kamppeita tähän lajiin ja toi sieltä ihan loistavaa tietoo myös kilpa-auto puolelle. Joskus ainakaan kaasari moottereilla tätä ajoivat niin jakajat tehtiin tiettyy ennakkoon kiinteiks. Jarrut viimisen päälle ettei vaan laahaa pyörän laakereista vaseliinit pois ja öljyt tilalle, ja monia muita mielenkiintoisia asioita.

    VastaaPoista