Tervetuloa Autoilijan maailma -blogiin. Uusia kirjoituksia tulee aiheiden ilmestymisestä riippuen vaihtelevalla tahdilla. Tulethan pian uudestaan katsomaan onko mitään uutta luettavaa tai tilaa ilmoitus sähköpostiisi oikean palstan yläreunasta.


maanantai 18. huhtikuuta 2011

Uusi VW Beetle ei ole New Beetle


Volkswagen on julkistanut uuden Beetlen virallisesti Shangain automessuilla. Ennen julkistusta mediassa on arvailtu pilke silmäkulmassa että onko uuden New Beetlen nimi New New Beetle, mutta volkkari päättikin jättää "New" sanan kokonaan pois ja uusi kuplavolkkari on siis pelkkä VW Beetle.


Auto on kasvanut joka suunnassa pois lukien korkeudessa (12mm aiempaa matalampi). Raideväli ja akseliväli on myös kasvanut ja ennen käyttökelvottoman pieni 209 litran tavaratila on kasvanut 310 litraan. Moottorivaihtoehtoja on Golfeista tutut 1.2 TSI, 1.4 TSI ja 2.0 TSI sekä 1.6 litrainen BlueMotion turbo diesel. Viimeinen ei kyllä hengeltään istu Beetlen kaltaiseen autoon, mutta eiköhän noitakin säästäväisten ihmisten parkkipaikoille löydy ihan suomessakin.


Auton päämarkkina-alue selviää kun toimitukset alkavat 2011 syksyllä Pohjois-Amerikassa ja vasta ensi keväänä euroopassa, tosin enemmänhän kupla kesäauto onkin. Kuplaa on myyty 73 vuoden aikana reilut 21,5 miljoonaa kappaletta ja nähtäväksi jää mikä on kokonaismäärä kun 100 vuotta tulee täyteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti