Tervetuloa Autoilijan maailma -blogiin. Uusia kirjoituksia tulee aiheiden ilmestymisestä riippuen vaihtelevalla tahdilla. Tulethan pian uudestaan katsomaan onko mitään uutta luettavaa tai tilaa ilmoitus sähköpostiisi oikean palstan yläreunasta.


tiistai 19. huhtikuuta 2011

Ayrton Senna Beyond The Speed Of Sound


Tämän vuoden Sundance filmifestivaaleilla World Cinema Audience -palkinnolla palkittu dokumentti kertoo Formula 1 legenda Ayrton Sennan urasta Formula 1 maailmassa. Huikea dokumentti kertoo miehestä joka eli kilvanajoa varten ja kuoli sen takia. Elokuva kestää 2 tuntia 40 minuuttia, mutta aika ei tule pitkäksi tuota katsoessa. Elokuvassa on autenttista materiaalia kilpailuista ja kertojina toimivat Sennan läheisesti tuntenee henkilöt kuten John Bisignano, Ron Dennis, Alain Prost sekä Richard Williams.


Elokuva antaa rehellisen kuvan Sennasta erittäin kilpailuhenkisenä sekä fokusoituna henkilönä. Tämän takia hän vaikuttaa välillä tietyssä mielessä jopa vihamieliseltä, mutta jos muistaa sen että hänen ainoa tähtäimensä oli voittaa kilpailuja ja mestaruuksia, oli hänen toimintansa täysin ymmärrettävää. Elokuvasta saa käsityksen myös siitä mitä Senna oli kotimaassaan Brasiliassa, hän ei ollut pelkästään kilpa-ajaja vaan hän edusti köyhässä maassa koko kansan toivoa paremmasta ja oli kansalle suuri ylpeyden aihe.


Mitä pidemmälle Sennan uraa edettiin ja lähestyttiin vuoden 1994 Imolan kilpailua elokuva muuttui intensiivisemmäksi ja sitoi katsojan tuoliinsa. Ja pitää myöntää että kun Sennan läheiset kertasivat hänen kuolemaansa johtanutta onnettomuutta ja tapahtumia hänen hautajaisiinsa liittyen niin kyllä siinä silmäkulma kostui.

Muistan itse hetken kun katsoimme isäni kanssa kilpailua jossa Senna ajoi kuolemaansa johtaneen kolarin ja tämä elokuva toi noita muistoja takaisin, mutta vaikka et itse olisikaan seurannut Sennan kilpailuja niin tämä elokuva on katsomisen arvoinen. Elokuva tulee suomen levitykseen kesän 2011 aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti