Tervetuloa Autoilijan maailma -blogiin. Uusia kirjoituksia tulee aiheiden ilmestymisestä riippuen vaihtelevalla tahdilla. Tulethan pian uudestaan katsomaan onko mitään uutta luettavaa tai tilaa ilmoitus sähköpostiisi oikean palstan yläreunasta.


keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Peugeot iOn hinnoiteltu


Nyt on hyvä päivä aloittaa maailman pelastaminen sillä markkinoille on rantautumaisillaan kolmen sähköauton ryhmä. Ensimmäisenä ehtii Peugeot iOn ja heti sen vanavedessä saapuvat Mitsubishi iMiEV sekä Citroen C-Zero. Peugeotin ja Citroenin hintakin on vahvistettu ja se on suomessa vain reilu 41.000 euroa. Halvan hinnan selittää verotuksellisesti 0g/km CO2 päästöt jonka ansiosta autoveron osuus on vain reilu 4700 euroa!

Jaa, mutta hetkinen.. Jos katsoo Peugeotilta vastaavaa perinteistä autoa, 5-ovista 107 mallia, niin siinä on autoveroa noin 2000 euroa vaikka CO2 päästöt ovat reilu 100g/km. Niin ja kokonaishintaa 107:lla on vajaa 12te, eli niitä saisi 3 kappaletta yhden iOnin hinnalla ja vielä jäisi bensarahaakin.

No, toisaalta iOn:lla saa pysäköinnit Helsingissä puoleen hintaan ja autotietoisen kettutytön varauksettoman ihailun. Järkiostos siis!


Rehellisesti sanottuna näillä hinnoilla/spekseillä itse halailen mielummin puita jotta niillä olisi edes hyvä mieli ja odotan aikoja jolloin voi olla samaan aikaan ympäristötietoinen sekä fiksu/köyhä. Vaikea kuvitella että noilla hinnoilla yksikään kuluttaja tuollaista autoa tulee ostamaan, eli valtaosa noista tullee päätymään eko-imagoaan kiillottavien yritysten parkkipaikoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti