Tervetuloa Autoilijan maailma -blogiin. Uusia kirjoituksia tulee aiheiden ilmestymisestä riippuen vaihtelevalla tahdilla. Tulethan pian uudestaan katsomaan onko mitään uutta luettavaa tai tilaa ilmoitus sähköpostiisi oikean palstan yläreunasta.


maanantai 28. helmikuuta 2011

Harrasteautoon sijoittaminen on kuin Nokiaa ostaisi.


Vanha kansa tunsi sanonnan "kuin laittaisi rahaa pankkiin". Harrasteauton rakentaminen on sijoitustoimintana kuitenkin lähempänä sijoittamista suomen ylpeyteen Nokiaan. Nyrkkisääntönä voinee pitää sitä että jos viritysosa maksaa uutena 2000e, on se autoon pultattuna käyttämättömänäkin 1000e arvoinen. Käytettynä vielä vähemmän ja jonkun ajan jälkeen se jo laskeekin auton arvoa siihen verrattuna että auto olisi tehdaskuntoinen.


Tämä tuli mieleen kun huomasin Samuli Salokankaan Skyline-huutokaupan DNSF-kerhon foorumilla. Varsin kattavan osalistan omaavaan Nissaniin on kerrottu laitetun jo yli 80.000 euroa ja nyt laite lähtee korkeimman huudon tehneelle. Lähtöhinta oli 15000 euroa ja korotus aina satalappunen kerrallaan, kolme päivää ilmoituksen ilmestymisen jälkeen hinta onkin "jo" 15100 euroa. Realisti kun on ja pessimisti ei ikinä pety, epäilen että tuo hinta ei harrastefoorumilla tule nousemaan yli 25000 euron. Auto joka on puhtaasti harrastamiseen rakennettu ja jolla ei marginaalisen asiakaskuntansa takia ole isommin jälleenmyyntiarvoa on vaikea saada myytyä myyjän kannalta järkevällä hinnalla.


Onnea kuitenkin Samulille myyntiin, toivotaan että laite löytää hyvän kodin molempia osapuolia miellyttävään hintaan. Ja jos et ole köyhä huutelija niinkuin allekirjoittanut niin siirry huutokauppailmoitukseen tästä ja huuda itsellesi nopea Nissani! (kuvat Juha-Matti Mölsä sekä Skylineracing.fi)

3 kommenttia:

  1. Tähän ei voi yksinkertaisesti sanoa mitään, siksi varmaan kommenttien puute. Onnea ostajalle, ei voi muuta sanoa. Tai sanotaan jotain, 4 harjoitusta ei tee 4 mestaria. Piste.

    VastaaPoista
  2. Vaihdetaan tyylitaju ihan mihin vaan?!

    VastaaPoista
  3. Ei ole tainnut paljon lähtöhinnasta nousta? Auto sinänsä on varmaan ihan hieno ja hyvistä osista tehty. Tuota "teemaa" en vaan oikein tajua, varmaan jotain tavikselle käsittämätöntä ja hienoa. Ja allekirjoitan edelliset kommentit.

    VastaaPoista