Tervetuloa Autoilijan maailma -blogiin. Uusia kirjoituksia tulee aiheiden ilmestymisestä riippuen vaihtelevalla tahdilla. Tulethan pian uudestaan katsomaan onko mitään uutta luettavaa tai tilaa ilmoitus sähköpostiisi oikean palstan yläreunasta.


perjantai 3. joulukuuta 2010

Hyundai Genesis Coupe vihdoin suomeen


Päivitys 20.5 Hyundai Genesis Coupen koeajo on luettavissa täältä.

Tiedustelin Hyundain maahantuonnilta heidän tulevaa mallistoaan. Tällä hetkellä Hyundailla on mallistossa kaksi "pikku-autoa" i20 ja i30 sekä kolme katumaasturia ix35, ix55 ja Santa Fe. Hyvä uutinen oli se että pitkän odotuksen jälkeen vihdoin keväällä saapuu Genesis Coupe suomeen.


Genesis Coupea on odotettu kovasti ja varsinkin USA:n hinnoittelu on antanut toivetta kohtuuhintaisesta takavetoisesta turboautosta (ensimmäisestä sitten Nissan 200SX mallin poistumisen). Amerikassa hinnat alkaen malli 2 litraisella turbomoottorilla ja 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla maksaa alle 17000 euroa. Toiveikkaalla matematiikalla tästä sai laskettua noin 35000 euron tuntumaan jäävän hinnan suomeen jolloin auto olisi kivasti haastanut etuvetoiset GTi-mallit luokassaan.


Ikävämpi uutinen on se että Suomeen tuodaan vain rajoitettu erä 3,8 litraisella V6 moottorilla varustettua automaattivaihteista Genesis Coupea jonka hinta jää maahantuojan mukaan noin 50000 euron paikkeille. Tuo on ikävä kyllä sellainen hinta että kilpailua alkaa olla jo useiden mallien kanssa ja Genesis Coupe saattanee tässä kilpailussa jäädä hieman jalkoihin.

Rakenneltu Genesis Coupe SEMA Showsta
Syy tähän maahantuontimalliin on kuulemma se että autojen CO2 päästöjen ollessa lähellä toisiaan (2.0T 220g/km, 3,8V6 automaatti 235g/km) ei perusmallin hinta olisi kuulemma jäänyt merkittävästi tätä nyt tuotavaa halvemmaksi. Itse en saanut tätä matemattiikkaa laskettua auki, mutta kaipa siihen pitää kuitenkin tyytyä.

Rakenneltu Genesis Coupe SEMA Showsta
Hyvä uutinen oli se että mallisto täydentyy todennäköisesti i40 mallinimeä kantavalla mallilla joka on erittäin todennäköisesti USA:ssa Sonata nimellä myytävä malli. Toivotaan vaan ettei hinta siinä karkaa täysin pilviin.

Rakenneltu Sonata SEMA Showsta

1 kommentti:

  1. Kyllä Hyundai Genesis Coupe V6 on 50000e hintaluokassakin edelleen lyömätön kilpailijoihin nähden!

    VastaaPoista