Tervetuloa Autoilijan maailma -blogiin. Uusia kirjoituksia tulee aiheiden ilmestymisestä riippuen vaihtelevalla tahdilla. Tulethan pian uudestaan katsomaan onko mitään uutta luettavaa tai tilaa ilmoitus sähköpostiisi oikean palstan yläreunasta.


perjantai 3. joulukuuta 2010

Porsche-museo Stuttgartissa


Tässä kohtaa on hyvä myöntää kaikille lukijoille että minä olen Porsche-mies. Olen pitänyt Porscheja ylivertaisena siitä asti kun olen alkanut autoja katsomaan ja tuo asia on seurannut minua siitä saakka. Ferrarit ovat hienoja, Lamborghinit ovat hienoja jne, mutta jos voisin valita minkä tahansa auton maailmasta se olisi Porsche. Jos joku päivä käy niin hienosti että pääsen koeajamaan Porsche-malleja niin nyt olen varoittanut että tuo koeajoraportti ei tule olemaan täysin puolueeton.


Kesällä 2009 olin tyttöystäväni kanssa autolla kiertämässä Eurooppaa ja päätimme poiketa moottoritieltä sen verran että ajamme Stuttgartin keskustan läpi. Tässä kohtaa en tiennyt (oikeasti!) että saavumme suoraan liikenneympyrään jonka vierellä on osoite Porscheplaz 1. Edessämme oli Porsche-museo ja oikealla puolella suuri Porsche-myymälä. Lähes yksimielisellä päätöksellä (muutaman "mennäänhän, jooko-jooko-jooko?!?" kyselyn jälkeen) haettiin autolle ensimmäinen vapaa parkkipaikka ja sitten ensin ihmettelemään Porsche-myymälää.



Myymälässä oli esillä Carrera GT:tä lukuunottamatta jokainen myynnissä oleva malli. Näiden lisäksi takapihalla oli kattava tarjonta vaihtoautoja ja luovutukseen tulleita uusia autoja.



Tämän "alkupalan" jälkeen päästiin sitten itse museoon. Itävaltalaisen Delugan Meissl arkkitehtitoimiston suunnittelema rakennus avattiin yleisölle 29. tammikuuta 2009. Tällöin kerrottiin myös että alunperin budjetoitu  60 miljoonaa euroa kasvoi lopulta 100 miljoonaan euroon. Museoon saavutaan alakertaan josta ostetaan liput ja sen jälkeen siirrytään rullaportaita ylöspäin. Museo on toteutettu siten että näyttely alkaa Ferdinand Porschen varhaisesta urasta ja siitä lähdetään kiertämään vastapäivään ylöspäin samalla nähden hänen uransa aikaisia tuotoksia ja sen jälkeen Porschen eri malleja.




Näyttelyssä kiertää kerrallaan noin 80 autoa Porschen koko kokoelman ollessa yli 300 yksilöä kattava. Esillä on sekä katu- että kilpa-autoja. Näyttely on vaikuttava jopa henkilölle joka ei ole autoista kiinnostunut. Itse rakennus on upea, kronologinen järjestys keksinnöillä ja malleilla on kuin tarina ja tietysti autot ovat hienoja. Sanomattakin selvää että autoharrastajalle tuo on ehdoton must see käyntikohde ja Porsche-harrastajalle sitten..




Sain myös "hallituksen" hyväksynnän että sitten kun pakka on niin sanotusti kunnossa niin voin hommata unelma-autoni (taitaa mennä suoraan museokilpiin..). Ja myös hän löysi itseään miellyttävän mallin jolla voidaan sitten vaikka kesäisin kurvailla.



Lämpimästi suosittelen jokaiselle tuollapäin liikkuvalle käyntiä Porsche-museossa!










2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa todella upealta! Tuonne en ole vielä ehtinyt, mutta kävin aikoinani vanhassa Porsche-museossa, joka oli huomattavasti suppeampi ja askeettisempi, mutta jo sellaisenaankin puntteja tutisuttava kokemus! Erityisesti mieleen jäivät Gruppe B -proto ja 917 Trüffeljäger...

    Kai kävitte myös Mercedes Benz Weltissä, kun Stuttgartissa olitte?

    VastaaPoista
  2. Miks noi kuvat on vinossa? Olisi huomattavasti mukavampi seurata blogia, jos ei tarttisi pitää päätä kallellaan...

    VastaaPoista